Апеляційна палата розгляне скаргу на виправдання експосадовця ГПУ

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою антикорупційного прокурора на виправдувальний вирок експрацівнику Генпрокуратури.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вирок, яким виправдали колишнього заступника начальника відділу експлуатації будинків, споруд та соціального забезпечення Генпрокуратури Аполлінарія Нагалевського від зловживань.

Таке рішення 4 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав невинуватим колишнього посадовця Генпрокуратури Аполлінарія Нагалевського. Прокурор САП подав скаргу на цей вирок.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою прокурора на вирок Вищого антикорупційного суду від 18 січня 2024 року в кримінальному провадженні про обвинувачення (Нагалевського – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Встановити строк до 14 березня 2024 року включно для подання можливих заперечень на апеляційну скаргу прокурора», – йдеться в рішенні.

За версією обвинувачення, Нагалевський упродовж 2015 року забезпечив укладення та оплату господарських договорів між Генпрокуратурою та приватними компаніями на нібито проведення ремонтних робіт у приміщеннях ГПУ без наміру реального їх виконання. У підсумку роботи не виконали, натомість ГПУ перерахувала компаніям 1,8 млн грн.

Нагадаємо, антикорупційний суд визнав Нагалевського винним у наданні неправомірної вигоди (частина 1 статті 369 ККУ) і призначили йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. За версією обвинувачення, він передав 5000 доларів посереднику з метою подальшої передачі вказаних грошових коштів виконувачу обов'язків першого заступника голови Держаудитслужби Станіславу Косінову. Метою передачі коштів був вплив Косіновим на перебіг та результати проведення позапланової виїзної ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності ГПУ. Вирок залишили без змін, але Нагалевського звільнили від покарання у зв'язку зі спливом строків давності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: