Суд звільнив від покарання експосадовця ГПУ: закінчилися строки давності

Читать на русском
Апеляційна палата не стала змінювати вирок колишнього посадовця Генпрокуратури, а тому у справі закінчилися строки давності.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не змінили вирок для колишньому заступнику начальника відділу експлуатації будинків, споруд та соціального забезпечення Генеральної прокуратури України Аполлінарію Нагалевському. Втім у справі закінчилися строки давності, а тому суд звільнив його від покарання.

Таке рішення 8 червня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційні скарги прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Гарванка Ігоря Мироновича та захисника Рижук Маргарити Сергіївни - залишити без задоволення. Вирок Вищого антикорупційного суду від 12.07.2021 - залишити без змін. Звільнити (Аполлінарія Нагалевського – ред) від призначеного покарання за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 369 КК України на підставі п. 3 ч. 1 ст. 49, ч. 5 ст. 74 КК України, в зв'язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд визнав Нагалевського винним у наданні неправомірної вигоди (частина 1 статті 369 ККУ) і призначили йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. За версією обвинувачення, експосадовця Генпрокуратури обвинувачують у передачі 5000 доларів посереднику з метою подальшої передачі вказаних грошових коштів виконувачу обов'язків першого заступника голови Державної аудиторської служби України Станіславу Косінову. Метою передачі коштів був вплив Косіновим на перебіг та результати проведення позапланової виїзної ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності ГПУ.

Втім строки давності за ч. 1 ст. 369 закінчилися ще в листопаді 2021 року. Прокурор САП просив змінити кваліфікацію обвинувачення на ч. 4 ст. 369, за якою прокуратура Нагалевського й обвинувачувала. Суд вирішив залишити вирок без змін.

Нагадаємо, експосадовця ГПУ Нагалевського також обвинувачують у зловживанні службовим становищем. За версією обвинувачення, він упродовж 2015 року забезпечив укладення та оплату господарських договорів між Генпрокуратурою та приватними компаніями на нібито проведення ремонтних робіт у приміщеннях ГПУ без наміру реального їх виконання. У підсумку роботи не виконали, натомість ГПУ перерахувала компаніям 1,8 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: