ВАКС виправдав колишнього посадовця Генпрокуратури

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи колишнього посадовця ГПУ і виправдав його від зловживань своїм становищем.
фото: lexinform.com.ua

Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього начальника одного з відділів управління матеріально-технічного забезпечення Генеральної прокуратури України від обвинувачень у зловживаннях на 1,8 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«18 січня 2024 року колегією суддів ВАКС ухвалено вирок, яким колишнього начальника одного з відділів Управління матеріально-технічного забезпечення Генеральної прокуратури України визнано невинуватим у пред'явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 364 КК України, у зв'язку з відсутністю в діянні службової особи складу інкримінованого кримінального правопорушення», – інформує суд.

Вирок може бути оскаржений впродовж 39 днів з для його проголошення шляхом подання апеляційної скарги через ВАКС до Апеляційної палати ВАКС.

У САП розповіли, що питання щодо оскарження цього вироку буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексзаступника начальника відділу експлуатації будинків, споруд та соціального забезпечення Генпрокуратури Аполлінарія Нагалевського. Вирок ухвалила колегія суддів у складі: головуюча Лариса Задорожна, судді Ярослав Шкодін і Олег Федоров.

За версією обвинувачення, Нагалевський упродовж 2015 року забезпечив укладення та оплату господарських договорів між Генпрокуратурою та приватними компаніями на нібито проведення ремонтних робіт у приміщеннях ГПУ без наміру реального їх виконання. У підсумку роботи не виконали, натомість ГПУ перерахувала компаніям 1,8 млн грн.

Нагадаємо, антикорупційний суд визнав Нагалевського винним у наданні неправомірної вигоди (частина 1 статті 369 ККУ) і призначили йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі. За версією обвинувачення, він передав 5000 доларів посереднику з метою подальшої передачі вказаних грошових коштів виконувачу обов'язків першого заступника голови Держаудитслужби Станіславу Косінову. Метою передачі коштів був вплив Косіновим на перебіг та результати проведення позапланової виїзної ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності ГПУ. Вирок залишили без змін, але Нагалевського звільнили від покарання у зв'язку зі спливом строків давності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: