Антикорупційний суд засудив до 8 років експосадовця МінАПК

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням колишнього керівника одного з відділів МінАПК в корупції.
Олена Поліщукфото: agropolit.com

Вищий антикорупційний суд визнав винуватою колишню посадовицю департаменту з управління державною власністю Міністерства аграрної політики та продовольства Олену Поліщук в одержанні 150 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 22 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, Поліщук на момент затримання обіймала посаду начальниці відділу контролю за ефективністю використання майна та виконання фінансового плану державними підприємствами департаменту з управління державною власністю Мінагрополітики, а також виконувала обов'язки директора департаменту з управління державною власністю.

«(Олену Поліщук – ред.) визнати винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України, та призначити їй основне покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років і додаткові покарання у виді позбавлення її права обіймати у державних органах посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки, та конфіскації частини належного їй на праві власності майна», – йдеться в рішенні.

Суд конфіскував земельну ділянку площею 0,12 га на території Качалівської сільської ради Бородянського району Київської області і автомобіль Mitsubishi Outlander.

Нагадаємо, ВАКС стягнув в дохід держави заставу, внесену за Поліщук. За версією обвинувачення, вона за 150 тисяч доларів неправомірної вигоди мала узгодити документацію і кандидатури організатора аукціону з продажу майна збанкрутілого державного спеціалізованого підприємства «Оберіг» в Харківській області. Її затримали в серпні 2016 року під час одержання коштів.

Раніше ВАКС заочно засудив майора ЗСУ, який втік до росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: