Верховний суд розгляне скаргу на виправдання ексголови Рахункової палати

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргою антикорупційного прокурора на виправдувальний вирок колишньому очільнику органу.
фото: pravo.ua

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким виправдали колишнього голову Рахункової палати Романа Магуту, ексдиректора департаменту з питань агропромислового комплексу Рахункової палати Марію Шулежко та її племінника Максима від обвинувачень у заволодінні службовою квартирою.

Таке рішення 4 березня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд виправдав ексголову Рахункової палати та ще двох осіб. Апеляційна палата ВАКС підтримала виправдувальний вирок. Тому прокурор САП подав касаційну скаргу.

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ОСОБА_4 на ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 27 листопада 2023 року, відносно (Романа Магути, Марії Шулежко та Максима Шулежко – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Магуту обвинувачують у зловживанні службовим становищем. За версією обвинувачення, він, як ексголова Рахункової палати, допоміг у відчуженні службової квартири на користь родича колишнього директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України Марії Шулежко. Йдеться про племінника Максима Шулежко. За даними слідства, посадовиця Шулежко не потребувала службового житла, попри це, вона його отримала, після того як її племінник приватизував квартиру та подарував їй. Також САП обвинувачує Шулежко та її племінника у заволодінні службовою квартирою Рахункової палати

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: