ВАКС виправдав колишнього голову Рахункової палати Магуту

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив судовий розгляд справ за обвинуваченням колишнього керівника органу фінансово-бюджетного контролю.
Роман Магута

Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього голову Рахункової палати Романа Магуту, ексдиректора департаменту з питань АПК Рахункової палати Марію Шулежко та її племінника Максима від обвинувачень у заволодінні службовою квартирою.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«6 квітня 2023 року колегія суддів ВАКС ухвалила вирок, яким визнала колишніх голову (2012-2018 роки), головного контролера Рахункової палати та її родича невинуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Вказаних осіб виправдано у зв'язку з відсутністю у їх діях складу кримінального правопорушення. Вирок може бути оскаржено в апеляційному порядку упродовж 30 днів з дня його проголошення», – інформує суд.

У повідомленні не вказується прізвище обвинувачених, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Магуту, Марію Шулежко та її племінника Максима. Вирок винесла колегія у складі: головуючий Маркіян Галабала, судді Віталій Крикливий та Віктор Ногачевський.

Раніше ВАКС оштрафував чотирьох свідків у цій справі.

Нагадаємо, Магуту обвинувачують у зловживанні службовим становищем. За версією обвинувачення, він, як ексголова Рахункової палати, допоміг у відчуженні службової квартири на користь родича колишнього директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України Марії Шулежко. Йдеться про племінника Максима Шулежко. За даними слідства, посадовиця Шулежко не потребувала службового житла, попри це, вона його отримала, після того як її племінник приватизував квартиру та подарував їй. Також САП обвинувачує Шулежко та її племінника у заволодінні службовою квартирою Рахункової палати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: