Апеляційна палата підтвердила виправдувальний вирок ексголові Рахункової палати

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни вироку, яким виправдали колишнього керівника органу фінансово-бюджетного контролю.
Роман Магутафото: УНІАН

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок, яким виправдали колишнього голову Рахункової палати Романа Магуту, ексдиректора департаменту з питань АПК Рахункової палати Марію Шулежко та її племінника Максима від обвинувачень у заволодінні службовою квартирою.

Таке рішення 27 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд виправдав ексголову Рахункової палати та ще двох осіб. Прокурор САП і сторона захисту подали скаргу на цей вирок.

«Вирок Вищого антикорупційного суду від 6 квітня 2023 року залишити без змін, а апеляційні скарги прокурора та захисників - без задоволення. Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку протягом трьох місяців», – ідеться в рішенні.

Рішення ухвалила колегія суддів у складі: Віктор Панкулич (головуючий), судді Сергій Боднар та Ігор Панаід.

Нагадаємо, Магуту обвинувачують у зловживанні службовим становищем. За версією обвинувачення, він, як ексголова Рахункової палати, допоміг у відчуженні службової квартири на користь родича колишнього директора департаменту з питань АПК Рахункової палати України Марії Шулежко. Йдеться про племінника Максима Шулежко. За даними слідства, посадовиця Шулежко не потребувала службового житла, попри це, вона його отримала, після того як її племінник приватизував квартиру та подарував їй. Також САП обвинувачує Шулежко та її племінника у заволодінні службовою квартирою Рахункової палати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: