Очільника Рахункової палати України підозрюють у махінаціях із нерухомістю – Генпрокуратура

Читать на русском
Юрій Луценко підписав клопотання про підозру й доручив співробітникам вручити його протягом 24 годин.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко щодо голови Рахункової палати України Романа Магути в справі про ймовірну ​​незаконну приватизацію квартири.

Провадження порушено за ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), повідомляється на сторінці Генпрокуратури в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Член Рахункової палати, маючи приватизоване житло в Києві, звернулася до голови Рахункової палати з проханням надати службове житло в центрі столиці. Закон передбачає надання такого житла, але не його приватизацію», – пише прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Встановлено, що в грудні 2013 року Рахункова палата купила квартири, серед яких була й двокімнатна вартістю 1,39 млн грн на вул. Полтавській, 10.

Пізніше член Рахункової палати звернулася до Магути з проханням приватизувати житло. Голова Рахункової палати погодився, після чого в квартирі був прописаний племінник члена Рахункової палати, а потім він приватизував квартиру й передарував члену Рахункової палати, пояснила Сарган.

«Я підписую це клопотання. Я залишаю за собою керівництво групою прокурорів для того, щоб оголосити підозру, й доручаю його вашим співробітникам ... Вручити ми цю підозру маємо протягом 24 годин», – сказав Юрій Луценко в середу, звертаючись до керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

За півроку прокурорства Луценко виконав лише 9% обіцянокЗа півроку на посаді генерального прокурора України Юрій Луценко виконав лише 3 своїх обіцянки.

Той, своєю чергою, зазначив: «Після оголошення про підозру в нас є встановлені законом два місяці для зміцнення всіх доказів, а потім будемо звертатися до суду».

Нагадаємо, що 19 січня 2016 року Холодницький пообіцяв до кінця першої декади лютого призначити перших рядових прокурорів. Свою обіцянку він виконав.

16 червня 2016 року керівник САП запевнив, що народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка оголосять у міжнародний розшук, якщо він втече. Обіцянка досі не виконана й такою, скоріш за все, не стане.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: