Зеленський про ордери на арешт командувачів рф: зірочки на погонах не сховають від відповідальності

Читать на русском
Президент Зеленський привітав рішення суду у Гаазі видати ордери на арешт двох російських військових командувачів – Сергія Кобилаша та Віктора Соколова.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський привітав рішення Міжнародного кримінального суду видати ордери на арешт командувача дальньої авіації росії Сергія Кобилаша та командувача Чорноморського флоту рф Віктора Соколова.

Про це глава держави написав у соцмережі X.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Він підкреслив, що кожен російський командир, який віддає накази про завдання ударів по Україні, повинен знати, що його рано чи пізно притягнуть до відповідальності.

«Міжнародне правосуддя вимагає часу, але воно невідворотне. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб жоден російський звір, відповідальний за вбивства українських дітей, жінок і чоловіків, не залишився безкарним», – написав Зеленський.

Президент додав, що «жодні зірочки на погонах, жодні кабінетні двері» не сховають їх від відповідальності.

Нагадаємо, ордери на арешт Кобилаша та Соколова видані в контексті ситуації в Україні та пов'язані з ймовірними злочинами, скоєними як мінімум з 10 жовтня 2022 року по 9 березня 2023-го.

17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав міжнародний ордер на арешт російського президента володимира путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації українських дітей.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні суди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: