Має допомогти у виявленні підробок: ДПСУ почала використовувати реєстр військовозобов'язаних

Читать на русском
Держприкордонслужба вже кілька тижнів використовує Єдиний реєстр Оберіг для боротьби з незаконним виїздом військовозобов'язаних за кордон.
Фото: zht.gov.ua

Держприкордонслужба вже кілька тижнів використовує Єдиний реєстр «Оберіг» для боротьби з незаконним виїздом військовозобов'язаних за кордон.

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Примусове повернення чоловіків до України: які країни Європи відреагували відмовоюЯкі європейські країни заявили, що не видаватимуть українських чоловіків мобілізаційного віку – на інфографіці.

Завдяки інтеграції цього реєстру прикордонники запобігли вже 230 спробам незаконного перетину кордону з використанням підроблених документів, розповіли у відомстві.

«Цифровізація роботи з даними ТЦК та СП уже невідворотна. «Оберіг» дозволяє автоматизувати ті процеси, які раніше залежали від людського фактору», - заявила заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко.

Зазначається, що раніше для того, щоби підтвердити справжність документів, прикордонникам доводилося контактувати безпосередньо з представниками ТЦК та СП. Тепер вся інформація доступна онлайн.

«Прикордонники продовжують протидіяти спробам незаконного перетину кордону як на «зеленій» ділянці, так і в пунктах пропуску, де порушники намагаються використати підроблені документи, які дають право на перетин кордону під час дії воєнного стану. Налагодження дієвого інформаційного обміну між реєстром «Оберіг» та базою даних Держприкордонслужби дозволяє інспекторам більш ефективно та швидко проводити перевірку таких документів», – зазначив представник ДПСУ Андрій Демченко.

Нагадаємо, нещодавно нардеп Давид Арахамія повідомив, що влада розглядає варіант із запровадженням електронного «сертифікату захисника». Це може допомогти в систематизації всіх даних військовозобов'язаних і боротьби з ухилянтами.

Крім того, паралельно ведеться робота над запуском «Кабінету військовозобов'язаного», який стане доступним після ухвалення законопроєкту про мобілізацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: