Шмигаль обговорив з главою Єврокомісії програму для України на 50 млрд євро

Читать на русском
Політики обговорили співпрацю у сфері оборонної промисловості та скоординували наступні кроки в межах ініціативи Ukraine Facility, яка передбачає фінансування в розмірі 50 млрд євро на 4 роки.
t.me/Denys_Smyhal

Україна скоординувала з Єврокомісією наступні кроки в межах програми Ukraine Facility, яка передбачає виділення 50 млрд євро протягом 4 років. Перший транш надійде в український бюджет вже навесні цього року.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль після зустрічі з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн написав у Telegram.

«Говорили про нашу співпрацю у сфері оборонної промисловості та скоординували наступні кроки в межах ініціативи Ukraine Facility, яка передбачає фінансування в розмірі 50 млрд євро на 4 роки. Пані Урсула повідомила, що перший транш на суму 4,5 млрд євро надійде вже в березні», - йдеться у повідомленні.

Згідно зі словами Шмигаля, на зустрічі з Урсулою фон дер Ляєн він також порушив питання щодо ситуації на кордоні з Польщею та представив український план розв'язання кризи.

«Розраховуємо на конструктивний тристоронній діалог», - додав він.

Як відомо, у суботу, 24 лютого, до Києва приїхали президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і прем'єр-міністр Бельгії Александер де Кроо, яка головує в ЄС.

Нагадаємо, 1 лютого усі 27 лідерів Європейського Союзу на спеціальному саміті підтримали пакет фінансування для України у розмірі 50 млрд євро.

Фінальні умови програми допомоги Європейський парламент має намір затвердити наприкінці лютого. Повний драфт програми вже підготовлено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: