Переговорна рамка щодо вступу України до ЄС буде готова влітку – фон дер Ляєн

Читать на русском
Переговорна рамка щодо вступу України до Європейського союзу буде готова орієнтовано на початку літа.
Укрінформ

Переговорна рамка щодо вступу України до Європейського союзу буде готова орієнтовано на початку літа.

Про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Президентка Європейської комісії заявила, що рамка для переговорів про вступ України до ЄС не буде готова до європейських виборів, які пройдуть на початку червня.

«Ми робимо чудовий прогрес щодо процесу скринінгу. Це дуже добре. І ми працюємо над переговорними рамками. Моє найкраще припущення, що вони не будуть готові перед європейськими виборами, а після них, тому що я бачу розвиток різних переговорних позицій. Це потребуватиме часу. Але я думаю, що десь улітку, на початку літа ми будемо готові», – розповіла фон дер Ляєн.

Раніше повідомляли, що переговорна рамка буде готова швидше, і її затвердять на міжурядовій конференції після березневого саміту лідерів ЄС.

Нагадаємо, 14 грудня 2023 року лідери країн-членів ЄС на саміті у Брюсселі ухвалили рішення розпочати переговори з Україною про вступ до блоку. У січні цього року Україна та Єврокомісія домовилися про початок скринінгу законодавства. А вже наприкінці місяця у Брюсселі відбулася перша зустріч щодо скринінгу українського законодавства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: