Працюємо, щоб F-16 були в Україні якнайшвидше – прем'єр Нідерландів

Читать на русском
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час спільного брифінгу із президентом Володимиром Зеленським у Харкові висловився щодо передачі винищувачів.
president.gov.ua

У Нідерландах роблять все можливе, щоб винищувачі F-16 прибули до України якнайшвидше.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час спільного брифінгу з президентом Володимиром Зеленським у Харкові 1 березня.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

«Ми працюємо над F-16, щоб вони прибули до України якнайшвидше, щоб Україна отримала перевагу в повітрі. Тому я сподіваюся, що наш меседж чітко зрозумілий - пліч-о-пліч з Україною і коаліція наших держав однодумців стоїть разом з нами», – сказав Рютте.

Нагадаємо, Нідерланди виділили новий пакет військової допомоги Україні. Раніше у лютому стало відомо, що Нідерланди готують для України ще шість винищувачів F-16.

Українські пілоти в небі на винищувачах F-16 вже відпрацьовують тактичні прийоми, тобто завдання ударів по цілях.

Прем’єр Данії вважає, що перші F-16 можуть з'явитися в Україні ще до літа. Генсек НАТО Столтенберг пояснив, за яких умов Україна зможе атакувати росію з F-16.

Вся інформація про передачу винищувачів та навчання пілотів ЗСУ – на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: