Українські льотчики вже відпрацьовують на F-16 удари по цілях – Ігнат

Читать на русском
У Повітряних силах розповіли, на якому етапі навчання пілотів ЗСУ та підготовка до передачі літаків F-16.
Колаж 24 каналу

Українські пілоти в небі на винищувачах F-16 вже відпрацьовують тактичні прийоми, тобто завдання ударів по цілях.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 1 березня.

Підготовка бійців ЗСУ за кордоном: які країни та чому навчають українських військовихНавчання за кордоном пройшли понад 100 тисяч українських військовослужбовців. Які країни беруть участь у підготовці, пріоритети навчання – на інфографіці.

За його словами, процес підготовки льотчиків продовжується, вони відпрацьовують тактичні прийоми.

«Відпрацьовують фактично завдання ударів по повітряних і наземних цілях. Це дуже-дуже потрібно. Тому що, не лише літати треба і контролювати повітряний простір. На них треба воювати. І саме ці речі зараз відпрацьовують наші пілоти», - пояснив речник.

Ігнат додав, що авіаційні інженери також продовжують навчання з обслуговування літаків та озброєння, програмування, завдання ударів високоточною зброєю.

«Вся ця підготовка потрібна для того, щоб максимально ефективно літак працював у небі, знищуючи повітряні, наземні та морські цілі. Україна адаптує інфраструктуру на певних майданчиках для того, щоб ці літаки могли застосовуватися з наших аеропортів», – наголосив Ігнат.

Він пояснив, що перехід на F-16 не може бути швидким. І так близько півроку – це максимально короткий термін, за який можна перевчити і льотний потяг, і наземний персонал. Загалом програма підготовки на F-16 мінімальна – це два роки.

Нагадаємо, прем’єр Данії вважає, що перші F-16 можуть з'явитися в Україні ще до літа. Генсек НАТО Столтенберг пояснив, за яких умов Україна зможе атакувати росію з F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: