У Міноборони пояснили, чому не розкриватимуть дату отримання перших F-16

Читать на русском
Союзники вже ухвалили всі рішення, необхідні для передачі Україні F-16. Незважаючи на це, точної дати постачання літаків ще немає.
Фото: Military.com

Західні країни вже ухвалили всі рішення, необхідні для передачі Україні винищувачів F-16. Незважаючи на це, точну дату поставки перших літаків ще не визначено.

Про це заявив начальник управління друку та інформації Міноборони Іларіон Павлюк в ефірі телемарафону.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, зараз Україна «має розуміння термінів» передачі F-16.

«З F-16 все дуже просто, там усі рішення вже ухвалені. Немає нічого, що залишається на етапі обговорення. У нас є розуміння термінів, є розуміння того, що в цей термін потрібно зробити. Це з погляду підготовки пілотів, підготовки інфраструктури, інженерів тощо. Як тільки всі ці елементи виконають – F-16 з'являться в Україні», – сказав Павлюк.

Він додав, що Україна не оголошуватиме офіційно дату отримання винищувачів.

«Щойно ми знатимемо дату, ми ні в якому разі її нікому не скажемо. Адже ворог орієнтується навіть на інформацію з відкритих джерел. Тому з F-16 все гаразд. Ми всі сподіваємося, що F-16 будуть в Україні якнайшвидше. Але ми всі розуміємо, що вони мають з'явитися саме тоді, коли зможемо ефективно їх використовувати», – резюмував представник Міноборони.

Нагадаємо, нещодавно у Повітряних силах пояснили, за якими критеріями відбирали пілотів для навчання на F-16.

У ЗСУ також розповіли, чи готова інфраструктура України прийняти літаки F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: