Прем’єр Нідерландів розкрив деталі щодо передачі Україні винищувачів F-16

Читать на русском
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розповів про прогрес у передачі Україні винищувачів F-16.
Фото: Lockheed Martin

У суботу, 17 лютого, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що передача Україні багатоцільових винищувачів F-16 йде за графіком.

Про це він повідомив у коментарі виданню «Радіо Свобода» на полях Мюнхенської безпекової конференції.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

Прем'єр наголосив, що Нідерланди планують передати Україні винищувачі якомога швидше.

«Сподіваємося передати їх якомога швидше… Є в цих справах прогрес. Йдемо, в принципі, за графіком. Тож це хороші новини», - пояснив Рютте.

При цьому, з приводу кількості літаків, на які може розраховувати Україна, глава нідерландського уряду зазначив, що їх буде більше ніж 20.

«Буде 24 винищувачі, можливо, більше, але - не менше… Ми працюємо разом із данцями та іншими», - наголосив прем’єр Нідерландів.

Нагадаємо, наприкінці грудня влада Нідерландів проінформувала Україну про початок підготовки до передачі першої партії винищувачів F-16. При цьому конкретних термінів передачі авіатехніки названо не було.

На даний момент у західних країнах продовжується підготовка українських пілотів на F-16. У Повітряних силах розповіли, за якими критеріями відбирали пілотів для навчання.

Також у Міноборони пояснили, чому не розкриватимуть дату отримання перших F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: