ЗМІ розповіли, що не так із «новим озброєнням», яким сьогодні хвалився путін

Читать на русском
Новітнє озброєння, яким сьогодні хвалився путін, або давно поставлене у війська, або росіяни мають серйозні проблеми з його випробуванням.
Фото: РІА Новини

Російський президент володимир путін, виступаючи перед федеральними зборами, заявив, що всі плани щодо створення нових озброєнь, озвучені в 2018 році, «виконані або близькі до завершення».

Видання «Агентство» звертає увагу, що з деякими видами озброєння у рф насправді можуть бути проблеми.

Ядерна зброя проти супутників: що відомо про плани росії розмістити ЯЗ в космосі і чим це загрожуєРозміщення ядерної зброї у космосі називають новою загрозою з боку росії. Докладніше про це – у матеріалі.

Гіперзвуковий комплекс «Кинджал», який, як сказав сьогодні путін, «використовується для ураження особливо важливих цілей у ході спеціальної військової операції», був поставлений на озброєння ще у 2017 році. І у травні 2023 року з'ясувалося, що американська система ППО Patriot може ефективно їх збивати.

Станом на січень, як повідомили у Повітряних силах, ППО збила вже 25 таких ракет.

Путін також заявив, що на бойовому чергуванні стоять лазерні комплекси «Пересвіт». Вони надійшли на озброєння у 2018 році та, як зазначає видання, публічної демонстрації їх застосування не було. У травні 2022 року у США сказали, що не бачили підтвердження використання лазерної зброї в Україні.

За словами путіна, на завершальній стадії перебувають випробування ракет необмеженої дальності «Буревісник». The New York Times минулого року підтверджувало факт випробування за супутниковими знімками. При цьому у 2019 році провалилися вже мінімум п'яті випробування ракети. Були й загиблі.

Крім того, за даними CNN, в 2019 році невдачею завершилися випробування безпілотного підводного апарату «Посейдон». Сьогодні путін заявив, що «випробування на завершальній стадії».

Важкі балістичні ракети «Сармат» поставили у війська, заявив російський диктатор. Про них росіяни розповідаю кілька років: наприклад, у вересні 2023 року голова «Роскосмосу» стверджував, що комплекс уже поставлений на бойове чергування. Раніше і сам путін обіцяв поставити «Сармати» до війська до кінця 2023-го. Докладніше про те, як росія «озброюється» цією ракетою, можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

Путін також вихвалявся гіперзвуковими блоками міжконтинентальної дальності «Авангард», але вони стоять на озброєнні ще з 2019 року.

Нагадаємо, що з інфографіки можна дізнатися, як путінська росія збільшує витрати на армію.

У сьогоднішньому виступі путін також заявив, що стратегічні ядерні сили росії перебувають у стані повної бойової готовності. Він погрожував західним країнам конфліктом із використанням ядерної зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: