Лідер республіканців у Сенаті США Макконнелл оголосив про свою відставку

Читать на русском
Лідер республіканців у Сенаті США анонсував свою відставку. Він є найтривалішим в історії лідером парламентської групи в Сенаті.
Голос Америки

Лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконелл оголосив, що планує йти з цієї посади у листопаді 2024 року.

Про це повідомляє CNBC.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Мітч Макконелл у середу оголосив у Сенаті, що з листопада планує залишити посаду лідера республіканської меншості у цій палаті, але збереже за собою мандат. Своє рішення він пояснив, серед іншого, складним періодом для своєї родини.

«Один із найбільш недооцінених життєвих талантів – це знати, коли настав час перейти до наступної глави свого життя. Тож я стою перед вами сьогодні, аби сказати, що нинішній термін на чолі республіканців у Сенаті буде моїм останнім», - зазначив Макконнелл.

Він запевнив, що активно працюватиме на своїй посаді до виборів президента і членів Конгресу, які мають відбутися в листопаді.

82-річний Макконелл є найтривалішим в історії лідером парламентської групи в Сенаті: він перебував на цій посаді 17 років. Його повноваження як сенатора завершуються у січні 2027 року.

Минулого року траплялось кілька випадків, коли Макконелл завмирав на тривалий час посеред промови. Це спричинило обережні обговорення про те, наскільки вік і стан здоров’я дозволяють йому далі виконувати посадові обов’язки.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден у вівторок, 27 лютого, провів у Білому домі зустріч зі спікером Палати представників Майком Джонсоном та низкою високопоставлених законодавців. Переговори, серед іншого, стосувалися надання допомоги Україні.

Раніше президент Володимир Зеленський висловив свою впевненість у позитивному рішенні Конгресу США щодо допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: