Затримано співробітницю вишу, яка передавала рф розвіддані про оборону Харкова

Читать на русском
Чиновниця харківського університету передавала російським військовим розвіддані про оборону міста.
фото СБУ

Служба безпеки затримала чиновницю харківського університету, яка допомагала росіянам шукати слабкі місця в обороні міста.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Навідники ракети на село Гроза: колишній правоохоронець отримав нову підозруКолишнього правоохоронця з Харківської області також звинуватили у державній зраді після того, як він із братом навів удар росіян по Грозі.

За даними слідства, затриманою виявилася інженерка одного з технічних вишів регіону, яка допомагала окупантам отримати розвідувальні дані про оборону Харкова.

До уваги спецслужб рф вона потрапила як ідеологічна прихильниця рашизму, яка в розмовах зі знайомими вихваляла Кремль і виправдовувала ракетні удари по Україні, зазначили в СБУ.

Зловмисниця вночі проводила дорозвідку прифронтової місцевості Балаклійського району, де намагалася виявити та сфотографувати можливі локації ЗСУ.

У зоні особливої уваги рф були місця базування ППО, фортифікаційних споруд, блокпостів та бронетехніки українських військ. Також ворога цікавили маршрути руху українського озброєння у напрямку Куп'янська.

Для збору розвідданих агентка на власному авто об'їжджала прифронтову територію області та приховано фотографувала локації Сил оборони.

Крім того, зловмисниця «зливала» інформацію адміністратору російського Телеграм-каналу, створеного в грудні 2022 року для збору розвідданих про підрозділи ЗСУ.

Інформація була потрібна загарбникам для планування та підготовки бойових та диверсійно-розвідувальних операцій на території регіону.

Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване розповсюдження інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та боєприпасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Вирішується питання про додаткову кваліфікацію злочинних дій фігурантки за фактами державної зради та виправдання збройної агресії росії. Зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави.

Їй загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала агентку рф, яка наводила авіаудари по житлових масивах Харкова. Також СБУ затримала агента, який готував ракетний удар по залізниці та шпиталі на Черкащині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: