Навідники ракети на село Гроза: колишній правоохоронець отримав нову підозру

Читать на русском
Колишнього правоохоронця з Харківської області також звинуватили у державній зраді після того, як він із братом навів удар росіян по Грозі.
фото СБУ

Колишньому правоохоронцю з Харківської області, який разом із братом навів ракету рф на село Гроза, повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомив Офіс Генпрокурора у понеділок, 12 лютого.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

«Колишньому правоохоронцю заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, росія вдарила по селу Гроза ракетою Іскандер 5 жовтня. У кафе та магазині загинули 59 людей. 11 жовтня стало відомо, що СБУ знайшла навідників російської ракети до села Гроза.

Зрадниками виявились двоє місцевих мешканців – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації регіону перейшли на бік росіян.

За це чоловіки отримали «посади» у лавах окупаційного «управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області». Однак напередодні звільнення регіону обидва зрадники разом із сім'ями втекли до росії.

У жовтні вони дізналися інформацію про заплановане перепоховання загиблого українського захисника у селі Гроза. Точну адресу та час проведення поминок Володимир Мамон передав російським окупантам. Отримані дані росіяни застосували для наведення ОТРК Іскандер М.

Чоловікам уже оголосили про підозри за ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 111 ККУ. Окрім того, дії Володимира Мамона додатково кваліфіковані за ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 28, ч.2 ст. 438.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: