СБУ затримала агента, який готував ракетний удар по залізниці та шпиталях на Черкащині

Читать на русском
СБУ затримала агента розвідки рф, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині.
ssu.gov.ua

СБУ затримала агента розвідки рф, який готував ракетний удар по залізниці та військових шпиталях на Черкащині.

Про це повідомляє управління СБУ в Черкаській області у Facebook.

Головним завданням зловмисника було виявлення вузлових залізничних станцій, які задіяні у переправленні військової техніки ЗСУ на фронт. Також окупанти сподівались отримати від свого агента точні координати складів з озброєнням та боєприпасами українських військ. В повідомленні додають, що агресора цікавили також локації військових шпиталів, де проходять лікування поранені бійці.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Загарбники збиралися використати цю інформацію для планування ракетно-дронових ударів.

«Таким чином росіяни сподівалися «перерізати» шляхи постачання зброї та боєприпасів для ЗСУ на передову, а також завдати вогневого ураження по місцях найбільшого зосередження особового складу українських військ», – наголошують у повідомленні.

Однак, співробітники СБУ спрацювали на випередження та викрили російського агента. Ним виявився 45-річний уродженець Луганщини, який у квітні 2022 року переїхав до Черкащини як переселенець.

Російська розвідка залучила чоловіка до співпраці через його знайомого – бойовика окупаційного угруповання рф. Для комунікації вони використовували анонімні чати у месенджері. А передачу розвідданих агент здійснював у вигляді фото українських об’єктів з описом, геолокаціями та прив’язкою до місцевості.

Слідчі вже повідомили чоловіку про підозру за державну зраду, йому загрожує довічне ув’язнення.

Також нещодавно було затримано агента ФСБ, який збирав розвіддані про Сили оборони та критичну інфраструктуру на Київщині.

Тоді як на Кіровоградщині затримали інформатора, який у власному гаражі облаштував «пункт спостереження» за ешелонами ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: