У Запоріжжі затримали агента російської воєнної розвідки

Читать на русском
Шпигуном виявився ексчиновник МВС, який передавав до росії геолокацію місцевих оборонних підприємств.
фото СБУ

Контррозвідка СБУ затримала агента російської військової розвідки, який збирав дані щодо розташування оборонних заводів Запоріжжя.

Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 10 січня, у Telegram.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

«Зловмисник намагався виявити та передати агресору геолокації місцевих підприємств оборонно-промислового комплексу України. Насамперед його цікавили заводи, які виробляють боєприпаси для важкої бронетехніки та ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ», – сказано в повідомленні.

Також фігурант відстежував місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони на території обласного центру.

Співробітники СБУ задокументували факти розвідувально-підривної діяльності російського агента та затримали його у власному будинку, а також вилучили мобільний телефон.

Фігурант – ексзаступник начальника відділу колишнього обласного управління МВС, який у 2014 році звільнився зі служби. Його на початку Великої війни завербував кадровий військовий міноборони рф, з яким вони ще за часів СРСР разом отримували вищу освіту.

Восени 2023 року агент росії приступив до активного виконання ворожих завдань.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за статтею Державної зради, вчиненої в умовах військового стану (ч. 2 ст. 111 ККУ). Зловмиснику тепер загрожує довічне ув'язнення. Він перебуває під вартою.

Нагадаємо, раніше у Харкові затримали коригувальника ударів по промислових та оборонних заводах. Також оголошено вирок зраднику, який шпигував за ЗСУ під Авдіївкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: