Росія щотижня поширює десятки мільйонів дезінформаційних постів про Україну – Данілов

Читать на русском
Спецслужби рф значно збільшили інформаційний тиск на Україну та її союзників і регулярно запускають нові дезінформаційні кампанії.
Фото: РНБО

Спецслужби рф останнім часом значно збільшили інформаційний тиск на Україну та її союзників і регулярно запускають нові дезінформаційні кампанії.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв'ю The Times.

Українці почали отримувати нові фейкові листи кремлівської пропаганди: деталіНа пошти надходить розсилка нібито від Офісу президента України. У листах йдеться про припинення вогню з рф, але це фейк.

За його словами, ворог у середньому за тиждень розповсюджує у соцмережах близько 166 мільйонів дезінформаційних постів про Україну. Вони з'являються на таких платформах як Telegram, Facebook, Instagram та Twitter.

Так, лише минулого тижня 36 мільйонів постів було спрямовано на дискредитацію українських чиновників, 23,5 мільйона – на підрив єдності, 51 мільйон – на деморалізацію армії та 55 мільйонів – на деморалізацію суспільства.

Данілов додав, що росія створила окремі підрозділи під вибори в Європі, а також використовує штучний інтелект, щоб втрутитись у електоральний процес.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що спецслужби країни-агресора створили цілу мережу фейкових облікових записів головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського з метою його дискредитації.

Крім того, російські пропагандисти поширюють у пабліках інформацію про те, що влада України нібито готується до здачі Харкова. Однак такі вкиди є фейковими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: