Росіяни поширюють фейк, що Україна просуває у світі «бандерівську версію» історії

Читать на русском
Пропагандисти поширюють фейк, що українські дипломати зобов'язані активніше розповсюджувати по світу бандерівську версію історії, зокрема в країнах глобального Півдня, Африки і Латинської Америки.
depositphotos

Пропагандисти рф поширюють фейк, що українські дипломати зобов'язані активніше розповсюджувати по світу «бандерівську версію» історії України, у тому числі в країнах глобального Півдня, Африки і Латинської Америки.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП у Telegram.

Топ абсурдних російських фейків про Україну за час повномасштабної війниНайабсурдніші фейки рф про Україну за час війни – втеча Зеленського за кордон, створення брудної бомби, участь НАТО в контрнаступі та інші.

У дописі зазначають, що саме цитату про «бандерівську версію» історії України тиражують кремлівські канали з посиланням нібито на цитату народного депутата Володимира В'ятровича.

У МКІП пояснили, що насправді ексголова Інституту національної пам'яті і народний депутат Володимир В'ятрович закликав чинну владу України активніше пояснювати світові, що історія рф – це не історія України. При цьому він взагалі нічого не казав про «бандерівську версію історії».

«Спекуляції на іменах Романа Шухевича і Степана Бандери – це чергова недолуга спроба пропаганди нав'язати наратив про те, що вони нібито злочинці, пособники нацистів», – додають у повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що кремлівські політтехнологи отримали завдання посилити пропаганду у Франції, щоб підірвати підтримку України.

Також відомо, що окупанти намагаються посіяти паніку серед українців за допомогою email-розсилки. У листах пропонується співпраця з російськими спецслужбами за винагороду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: