Глава МЗС Польщі закликав США надати зброю Україні

Читать на русском
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зазначив, що вторгнення рф до України – це не регіональна сварка, а війна з глобальними наслідками.
Фото: PAP/Leszek Szymański

У понеділок, 26 лютого, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський виступив на Атлантичній раді, де попросив, щоб США продовжували підтримувати Україну.

Про це йдеться у його промові у аналітичному центрі Atlantic Council.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Міністр, зокрема, наголосив, що вторгнення росії в Україну є «аж ніяк не регіональним конфліктом, а війною з глобальними наслідками».

«Якщо Захід вирішить залишити Україну або зробить традицією невтручання у ситуацію, путін та всі інші супротивники у світі зрозуміють, що їм може зійти з рук усе, що вони захочуть», – зазначив Сікорський.

Дипломат нагадав, що путін відкрито заявив, що російський кордон «ніде не закінчується».

«Путін набагато ближче підступить до кордонів країн НАТО, погрожуючи подальшими військовими вторгненнями в Європу, де нашим дітям доведеться воювати з ним, а програш відкриє йому ворота для більшого хаосу, більшої нестабільності, більших воєн», – сказав Сікорський.

Крім того, міністр заявив, що умиротворення може здатися легшим шляхом, «але насправді це глухий кут».

«По-перше, надайте Україні боєприпаси, яких вона потребує терміново. По-друге, інвестуйте в нашу безпеку, щоб створити настільки потужний стримуючий фактор, який затьмарить путіна та його наближених. По-третє, поглиблюйте та розширюйте наші альянси, щоб забезпечити тривалий мир з позиції сили. Ми мусимо зробити ці кроки не для ескалації війни в Україні, а для запобігання ще більшому глобальному конфлікту, який стає все ближчим до наших кордонів», – наголосив Сікорський.

Нагадаємо, лідер демократичної більшості в Сенаті Конгресу США Чак Шумер заявив, що поразка України у війні з росії загрожує руйнівними наслідками для США.

Також естонський бригадний генерал Андрус Меріло заявив, що Захід зробив помилку, заборонивши Україні бити по території росії своєю зброєю.

Раніше стало відомо, що президент США Джо Байден шукає варіантів для продовження постачання зброї Україні без Конгресу.

Як відомо, 16 лютого Палата представників США не розглянула законопроєкт про допомогу Україні на 60 млрд доларів і пішла на канікули до березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: