У ЗСУ заявили, що один із російських «шахедів» все ж таки залетів на територію Молдови

Читать на русском
Один із російських дронів уночі перетнув українсько-молдавський кордон на Одещині та пролетів над територією Молдови кілька десятків кілометрів.
Depositphotos

Російський дрон у ніч на 27 лютого пролетів над територією Молдови кілька десятків кілометрів, після чого увійшов у повітряний простір України та був знищений силами ППО.

Про це повідомляють Сили оборони Півдня.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

У ЗСУ повідомили, що маневри безпілотників у їхній операційній зоні тривали дві години.

«Маршрут одного з дронів ворог провокативно спрямував за траєкторією із перетином українсько-молдовської ділянки державного кордону в Одеській області. Дрон пролетів над територією сусідньої держави кількадесят кілометрів і знов увійшов у повітряний простір України, де згодом був знищений силами протиповітряної оборони України», – повідомили в оперативному командуванні.

Нагадаємо, при цьому в Міністерстві оборони Молдови стверджують, що жоден безпілотник, запущений росією у бік України, не пролітав над повітряним простором країни.

11 лютого в районі молдавсько-українського кордону вже знаходили уламки «шахеда» і його бойову частину, що не розірвалася.

Раніше, 29 грудня, під час масованого обстрілу України

У Польщі підтвердили, що повітряний простір країни порушила російська ракетаНевідомий об'єкт, зафіксований у повітряному просторі Польщі під час ранкової атаки росії на Україну, є російською ракетою.
у повітряний простір Польщі залетіла російська ракета.

Міністерство закордонних справ Польщі вручило голові посольства росії ноту з вимогою пояснити порушення повітряного простору ракетою. У рф відмовилися давати Польщі пояснення без надання «конкретних доказів» інциденту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: