У Молдові знайшли нові уламки ракети в озері

Читать на русском
Влада запровадила особливі заходи безпеки, адже вибуховий компонент ракети, що впала, може ще залишатися на дні озера.
facebook.com/MinisterulAfacerilorInterneRM

В озері біля села Фарладан Каушанського району Молдови місцеві мешканці виявили фрагменти ракети. На місце одразу викликали експертів та поліцію.

Про це повідомляє МВС Молдови 28 вересня.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

Як повідомляється, жителі села Фарладан 27 вересня помітили в озері деякі компоненти, які могли походити від ракети, що впала. Влада підтвердила, що уламки належать повітряній ракеті, зараз фахівці визначають тип та походження.

У районі озера біля села ввели особливі заходи безпеки, адже вибуховий компонент ракети, що розбилася, може ще залишатися на дні озера.

На даний момент територію закрито для відвідування людьми, а поліція охороняє периметр. На місці події працюють співробітники Національної поліції, ДСНС, військові та прикордонна поліція. Вони розпочали роботу ще вчора, але на ніч її припинили. Вранці 28 вересня пошуки всіх частин ракети було відновлено.

На місце події прибув також Міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос. У МВС зазначили, що небезпеки для населення немає, територія ізольована, а перші будинки розташовані за 1 км від небезпечної зони.

Нагадаємо, у Молдові вже не вперше знаходять уламки ракет після того, як росія обстрілює Україну. Так, 25 вересня у невизнаному Придністров'ї виявили уламки ракети С-300. Президент Молдови прокоментувала падіння уламків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: