Україна отримає військову допомогу від Нідерландів на понад 120 млн євро

Читать на русском
Нідерланди нададуть Україні 122 млн євро на боєприпаси, озброєння та кібербезпеку, з них 87 млн буде спрямовано на закупівлю боєприпасів.
Фото: mil.in.ua

В понеділок, 29 січня, очільниця Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен за підсумками засідання у форматі «Рамштайн» оголосила про виділення 122 млн євро на військову допомогу Україні.

Про це повідомляє пресслужба уряду Нідерландів.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Зазначається, що 87 млн євро буде спрямовано на закупівлю 155-мм артилерійських снарядів для ЗСУ. Також 25 млн євро Нідерланди перерахують в Міжнародний фонд для України (IFU) – ці кошти підуть на закупівлю військового обладнання, зокрема систем ППО, боєприпасів та запчастин.

Крім того, 10 мільйонів євро Нідерланди виділяють на посилення кіберзахисту в Україні в межах ІТ-коаліції, до якої приєднались після останнього засідання Контактної групи з питань оборони України.

Нагадаємо, Нідерланди та Данія підготували перші танки Leopard 2 для України.

Також повідомлялося, що Нідерланди розпочинають підготовку до передачі Україні перших літаків F-16.

Крім того, протягом 2024-го року німецька влада планує передати Україні бронетехніку, засоби ППО, а також снаряди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: