ЄС наступного місяця передасть Україні майже 170 тисяч снарядів – Кулеба

Читать на русском
До кінця березня ЄС планує поставити в Україну майже 170 тисяч снарядів і працює над подальшим збільшенням обсягів постачання.
mil.in.ua

Протягом березня Європейський союз планує передати Україні майже 170 тисяч артилерійських снарядів.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав у соцмережі Х (Twitter), за підсумками зустрічі з головою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем.

Артилерійські боєприпаси для України: ситуація з поставками від союзниківСитуація з постачанням снарядів Україні – скільки західні союзники вже передали та скільки планують.

«Абсолютним пріоритетом зараз є артилерійські снаряди. До кінця березня ЄС планує поставити в Україну майже 170 тисяч снарядів і працює над подальшим збільшенням обсягів постачання», - повідомляє міністр.

Згідно зі словами Кулеби, на зустрічі він подякував Боррелю за особисте керівництво та підтримку протягом останніх двох років, зокрема за історичні рішення щодо надання зброї Україні, запровадження санкцій проти рф, початку переговорів про вступ України в ЄС та підтримки формули миру.

«Багато вдосконалень і рішень ще попереду, і ми працюємо разом, щоб забезпечити їх швидке прийняття», - додав він.

Нагадаємо, що Велика Британія посилить артилерійські резерви України пакетом боєприпасів вартістю 245 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 310 мільйонів доларів США), які є критично важливими для ведення війни.

Раніше ми повідомляли, що Європа хоче зібрати 1,5 млрд доларів на закупівлю артилерійських снарядів для України.

Також розвідка дізналася, скільки снарядів рф хоче виготовити цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: