У НАТО заявили, що надто оптимістично дивилися на війну в Україні в 2023 році

Читать на русском
Голова військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що Захід був занадто оптимістичним щодо перебігу війни в Україні у 2023 році.
Фото: EPA

Голова військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер визнав, що західні країни були «надмірно оптимістичними» з приводу війни в Україні у 2023 році, вважаючи, що «якщо ми надамо українцям необхідні боєприпаси та навчання, вони переможуть».

Його слова цитує Financial Times.

Загроза війни між росією та НАТО: коли в Європі прогнозують початок конфліктуУ Європі всерйоз заговорили про ймовірність прямого конфлікту між росією та НАТО. Прогнози початку війни – на інфографіці.

Тепер, додав він, треба бути обережними, щоб «не бути надто песимістичними у 2024 році». «Той факт, що Україна, як і раніше, є суверенною державою і що українці повернули 50% того, що росіяни захопили у 2022 році, визначний», – сказав адмірал.

Видання пише, що торік на Мюнхенській конференції з безпеки західні країни випромінювали оптимізм щодо перспектив України, цього року «оптимізм змінився неослабним засмученням».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу RAI заявив про «стагнацію сухопутних операцій» в Україні.

Раніше Financial Times писало, що на Заході вважають все більш реальним напад росії на одну з країн НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: