Прем’єр Словаччини зробив нові скандальні заяви щодо України

Читать на русском
Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо перед зустріччю з прем'єром України Денисом Шмигалем, зробив нові скандальні заяви.
Фото bbc.com

Прем’єр Словаччини перед зустріччю з Денисом Шмигалем заявив, що усіляко блокуватиме вступ України в НАТО.

Відповідну заяву Роберт Фіцо зробив в ефірі Словацького радіо.

Відомо, що Фіцо 24 січня планує зустрітися з українським прем'єром Денисом Шмигалем, де збирається заявити, що усіляко блокуватиме вступ України в НАТО. За його словами, для нього цей курс дуже важливий.

При цьому, він назвав Україну державою, яка перебуває під абсолютним впливом США. Крім цього Фіцо натякнув, що Україні доведеться віддати частину своєї території рф. Також він хоче підтвердити, що наша країна більше не отримає військової допомоги від Словаччини.

«Має бути якийсь компроміс, який буде дуже болючим для обох сторін. А чого вони чекають? Що росіяни підуть з Криму, Донбасу і Луганська? Це нереально», – наголосив прем’єр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо після зустрічі з угорським прем'єром Віктором Орбаном заявив, що підтримує позицію Будапешта щодо виділення Україні фіндопомоги у розмірі 50 млрд євро від ЄС.

У ЗМІ також писали, що у парламенті Словаччини більшістю голосів підтримали поправку, яка надає Міністерству оборони повноваження затверджувати експорт зброї, зокрема, і в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: