Прем'єр Словаччини Фіцо заговорив про гарантії безпеки для росії

Читать на русском
Прем'єр Словаччини розкритикував стратегію Заходу щодо росії та заявив, що союзники мають надати країні-терористу гарантії безпеки.
Фото: Topky/Vlado Anjel

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо розкритикував стратегію Заходу щодо рсії та заявив, що союзники України мають надати країні-терористу гарантії безпеки.

Колонка політика була опублікувана на порталі Pravda.sk.

Фіцо зазначив, що його шокує те, як західні країни «неодноразово припускалися помилок» у процесі оцінки перспектив росії у війні проти України.

«Факти невблаганні. Росія повністю контролює окуповані території у військовому плані. Ні російська економіка, ні російська валюта не впали, антиросійські санкції підвищують внутрішню самодостатність цієї величезної країни, російські енергетичні гіганти повідомляють про рекордні постачання до Китаю та Індії», – стверджує Фіцо.

Він додав, що не говорить про те, що росія зовсім не відчуває негативних наслідків свого рішення вторгнутися в Україну. При цьому західні країни явно очікували більшого ефекту від санкцій та інших обмежень проти Кремля.

«Я часто запитую себе, що такого поразницького в міркуваннях щодо необхідності припинення вогню в Україні, коли всім абсолютно зрозуміло, що криза в Україні не має військового рішення. Якщо я чогось бажаю, то це того, щоб слов'яни перестали воювати один з одним... Нехай Україна піде своїм суверенним, а не продиктованим шляхом. Якщо вона бачить себе в ЄС, то нехай отримає цей шанс, якщо виконає умови. Ми будемо раді допомогти. Росії ж потрібні гарантії безпеки», – написав Фіцо.

Нагадаємо, нещодавно Фіцо заявив, що війну росії проти України неможливо вирішити військовим шляхом.

Він також повідомив про намір блокувати вступ України до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: