Канада виділить додаткове фінансування на снаряди для України – ЗМІ

Читать на русском
Уряд Канади виділить 30 млн канадських доларів (близько 23 млн доларів США) на закупівлю боєприпасів для України поза програмами НАТО.
Фото: AFP

Уряд Канади виділить 30 млн канадських доларів (близько 23 млн доларів США) на закупівлю боєприпасів для України поза програмами НАТО.

Про це повідомляє CBS.

Артилерійські боєприпаси для України: ситуація з поставками від союзниківСитуація з постачанням снарядів Україні – скільки західні союзники вже передали та скільки планують.

За даними журналістів, канадська влада має намір спрямувати кошти на програму із забезпечення України артилерійськими снарядами, запропоновану Чехією. Наразі Оттава веде з чехами переговори з цього приводу.

«Я уклав меморандум про взаєморозуміння з одним із наших європейських союзників, Чеською Республікою, щодо можливого придбання боєприпасів, які вони нині мають у своєму розпорядженні, що дозволить нам зробити їх доступними для України», – заявив міністр оборони Білл Блер.

Також відомо, що канадський уряд провів двосторонні переговори зі США про те, як збільшити постачання зброї для України. Обговорення швидко переросло у ширшу дискусію про те, як спочатку поповнити внутрішні військові запаси, виснажені за рахунок передачі зброї Україні.

Нагадаємо, 17 лютого президент Чехії заявив, що країна знайшла для України 800 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 та 122 міліметри. Найближчими тижнями вони можуть вирушити до української армії, але для цього потрібне фінансування.

Раніше ЗМІ повідомляли, що три країни ЄС виступають проти закупівлі боєприпасів для України поза блоком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: