Євросоюз поставить Україні до березня 600 тисяч снарядів, а не мільйон – Bloomberg

Читать на русском
Євросоюз зможе до березня надати Україні лише 600 тисяч боєприпасів, а не мільйон, як було обіцяно рік тому.
Фото: US Army

Європейський Союз зможе надати Україні до березня лише 600 тисяч снарядів, а не мільйон, як було обіцяно раніше. Це відбувається на тлі постійних затримок виробництва та виснаження запасів.

Про це пише Bloomberg із посиланням на європейських дипломатів.

Артилерійські боєприпаси для України: ситуація з поставками від союзниківСитуація з постачанням снарядів Україні – скільки західні союзники вже передали та скільки планують.

За їхніми словами, на зустрічі міністрів оборони у Брюсселі цього тижня можливо спробують збільшити загальний обсяг поставок. Але ціль в один мільйон, встановлена торік, не буде досягнута.

Видання зазначає, що Україні не вистачає артилерійських снарядів та ракет ППО для захисту міст. За оцінкою Міністерства оборони Естонії, українські війська стріляють у середньому на третину менше, ніж росіяни. При цьому рф планує отримати близько 4,5 мільйонів снарядів власного виробництва та поставок з Північної Кореї.

Нагадаємо, у листопаді міністр закордонних справ Дмитро Кулеба констатував, що Євросоюз не зможе виконати свій план щодо постачання мільйона артилерійських снарядів в Україну до березня.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус взагалі сказав, що ця мета «завжди була надто амбітною».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: