Путін подарував Кім Чен Ину лімузин, чим порушив санкції Ради безпеки ООН – ЗМІ

Читать на русском
Путін подарував Кім Чен Ину на день народження автомобіль Aurus представницького класу. Цей подарунок може порушувати санкції Ради безпеки ООН, які забороняють ввезення до КНДР предметів розкоші.
nknews.org

Російський президент володимир путін подарував лідеру КНДР Кім Чен Ину автомобіль Aurus представницького класу. Ймовірно, це є порушення санкцій Ради Безпеки ООН.

Про це пишуть Bloomberg та Reuters.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Сьогодні Центральна інформаційна агенція Північної Кореї повідомила, що путін подарував Кіму автомобіль російського виробництва для особистого користування. Автомобіль був доставлений 18 лютого «вищим помічникам Кіма».

У повідомленні ЦТАК йдеться, що сестра лідера країни «ввічливо передала російській стороні подяку Кім Чен Ина путіну, заявивши, що подарунок є наочною демонстрацією особливих особистих стосунків між вищими керівниками».

Прессекретар путіна Дмитро Пєсков уточнив, що йдеться про автомобіль Aurus. Він не називав модель, але під час візиту Кім Чен Ина до росії путін показував йому лімузин Aurus Senat. Вартість такого автомобіля починається від 440 тисяч доларів.

Як повідомляється на сайті автовиробника, автомобіль є першим у росії повнорозмірним седаном класу люкс. Це також президентський автомобіль путіна.

При цьому санкції Ради безпеки ООН, запроваджені проти Північної Кореї через ядерну програму, забороняють ввезення в країну предметів розкоші. У списку – яхти, гоночні автомобілі та автомобілі класу люкс.

Південна Корея вже розцінила подарунок як порушення резолюцій Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, КНДР поставила росії артилерійські снаряди та балістичні ракети для війни проти України. За даними української розвідки, наразі Пхеньян є найбільшим постачальником зброї для росіян.

За інформацією ЗМІ, в обмін на зброю росія могла розблокувати частину активів Північної Кореї у своєму банку, заморожених санкціями ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: