Нові санкції проти росії торкнуться і її ВПК – Держдеп

Читать на русском
Пакет нових масштабних санкцій США проти рф буде націлений, у тому числі, проти російської військової машини, а також режиму, який переслідує опозиціонерів.
Фото: Anadolu Agency

Найближчими днями адміністрація США готується оголосити пакет нових масштабних санкцій проти російської федерації. Він буде націлений, у тому числі, проти військово-промислового комплексу рф, а також режиму, який переслідує опозиціонерів.

Про це повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу 21 лютого.

«Ми завжди шукаємо додаткові способи, які допоможуть нам придушити російську військову машину, позбавити російський ВПК компонентів, які він має використовувати для забезпечення своїх військових зусиль. Також ми прагнемо, щоб були притягнуті до відповідальності ті, хто до цього причетний», – наголосив Міллер.

Він зазначив, що «це буде потужний пакет санкцій» проти рф, але детально про все буде оголошено в п’ятницю.

Також, за словами Міллера, будуть застосовані заходи для забезпечення виконання попередніх санкцій проти рф. Окремо запроваджуватимуться санкції, пов’язані безпосередньо зі смертю Олексія Навального.

Нагадаємо, вночі 16 лютого російський політик Олексій Навальний помер у виправній колонії.

Після цього президент США Джо Байден заявив, що за смерть опозиціонера відповідальний російський диктатор володимир путін, а в адміністрації лідера США анонсували «великий пакет санкцій» у зв'язку зі смертю Навального.

Також повідомлялося, що Британія ввела санкції проти керівників виправної колонії, де помер Навальний.

Як відомо, посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: