Канада ввела санкції проти російських пропагандистів

Читать на русском
Канада запровадила санкції проти людей та організацій, які вважає причетними до поширення військової пропаганди.
Фото: Pixabay

Міністерство закордонних справ Канади в п’ятницю оголосило про запровадження санкцій проти дев’яти фізичних та шести юридичних осіб із росії, які займаються поширенням кремлівської дезінформації та пропаганди.

Про це говориться у заяві МЗС Канади.

Зазначається, що обмежувальні заходи було запроваджено проти 9 осіб й 6 компаній.

«Ці санкції запроваджуються проти осіб, які безпосередньо пропагують російську агресивну війну проти України, беручи участь в координації підтримуваної Кремлем дезінформації та воєнної пропаганди», – йдеться у повідомленні.

До нового санкційного списку, зокрема, потрапили:

  • некомерційне партнерство Центр соціально-консервативної політики;
  • Інститут держави і права Російської академії наук (РАН);
  • Російський проєкт Russia Beyond;
  • газета Известия;
  • газета Парламентская газета;
  • канал РЕН-ТВ.

Обмежувальні заходи також торкнулись колишнього глави МЗС росії Ігоря Іванова, глави Російської ради з міжнародних справ Іван Тимофєєв, наукового керівника Інституту загальної історії Російської академії наук Олександра Чубарьяна, доцента Московсього державного університету Олександра Конькова, радника міністра оборони рф Андрія Ільницького, політологів Дмитра Суслова, Андрія Шушенцова та Олега Барабанова, а також співачки Сари Шор (творчий псевдонім «Жасмін»).

«Ці організації та особи є частиною організованої мережі, метою якої є поширення хибних наративів та пропаганди, яку видають за експертну думку, у спробі узаконити невиправдане порушення росією суверенітету та територіальної цілісності України», – йдеться у повідомленні відомства.

З 2014 року Канада запровадила санкції проти понад 2700 фізичних та юридичних осіб у росії, Білорусі, Україні та Молдові, причетних до військового вторгнення в Україну.

Нагадаємо, ЄС готується представити новий пакет санкцій проти росії, який, зокрема, міститиме заборону на постачання алмазів із рф.

8 листопада президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій проти дев'яти іноземних компаній, пов'язаних із російським олігархом.

4 листопада президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що 12-й пакет санкцій проти росії стосуватиметься, зокрема, причетних до викрадення дітей та тих, хто поширює фальшиві новини та пропаганду.

Також на початку листопада санкції проти росіян розширили США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: