Словаччина продовжила термін дії тимчасового захисту для українців

Читать на русском
Словаччина продовжила термін дії тимчасового захисту для українців, які були змушені переїхати до країни через війну.
Фото: parliament.uk

Уряд Словаччини погодив постанову про продовження терміну дії тимчасового притулку для українців, які були змушені переїхати до країни через війну.

Про це повідомляє портал SME.

Як змінювалася кількість біженців у світі за останні три десятиліттяУ світі налічується понад 30 мільйонів біженців. Як їхня кількість змінювалася за останні три десятиліття – на інфографіці.

Згідно з рішенням, тимчасовий притулок буде продовжено до 4 березня 2025 року. Це зроблено відповідно до аналогічного рішення Ради ЄС.

Зазначається, що статус тимчасового притулку дозволяє біженцям працювати на території Словаччини, здобувати середню та вищу освіту, мати доступ до медичної допомоги та житла. Крім того, вони отримують право на матеріальну допомогу у разі потреби.

Зазначається, що українці можуть поновити свій статус через електронні служби МВС Словаччини.

Нагадаємо, що на такий самий термін – тобто до 4 березня 2025 року – захист продовжили, зокрема, Чехія, Швейцарія, Болгарія та Данія. При цьому у Польщі громадяни України, які приїхали після повномасштабної війни, матимуть змогу законно залишатися на території країни до 30 червня 2024 року.

Раніше повідомлялося, що у Британії українські біженці можуть отримати 18-місячну візу за новою схемою продовження. Але в країні перестала діяти «Програма допомоги сім'ям з України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: