Одна з країн ЄС планує активніше працевлаштовувати біженців з України

Читать на русском
Німеччині спростить працевлаштування для українських біженців. При цьому, тим, хто не захоче співпрацювати або відмовлятиметься від запропонованої роботи, можуть скоротити виплати.
Reuters

Міністр праці Німеччини Губертус Гайль вважає, що необхідно прискорити процес працевлаштування українських біженців навіть якщо вони не мають досконалий рівень володіння німецькою мовою.

Про це повідомляє видання DW.

В яких країнах Європи найбільше працевлаштованих біженців з УкраїниНайбільше працевлаштованих українських біженців – у Польщі. Дані з інших країн Європи – на інфографіці.

Згідно зі словами Гайля, 400 тисяч безробітних людей у Німеччині знають німецьку мову на рівні базової. Близько 200 тисяч із них - це біженці з України, які пройшли інтеграційний курс чи збираються це зробити.

«Ми говоримо про потенційні 400 тисяч людей на нашому ринку праці, які мають хоча б базові знання німецької мови», - уточнив Гайль.

При цьому, виконавчий директор німецької асоціації роботодавців Штеффен Кампетер зазначив, що працевлаштування біженців має стати пріоритетом.

«Будь-які можливості працевлаштування кращі, ніж залишатися на виплатах соціальної допомоги», - сказав Кампетер агентству Reuters.

Як зазначається, уряд Німеччини планує посилити вимоги до українських біженців, зокрема зобов'язати їх регулярно звітувати про пошуки роботи. Раніше від українських біженців цього не потрібно.

Як змінювалися наміри українських біженців щодо повернення додомуПонад 60 відсотків біженців планують повернутися до України. Як змінювалися їхні наміри – на інфографіці.

Водночас, українські біженці, які отримують допомогу від Німеччини, будуть зобов'язані регулярно звітувати про пошук роботи. Агентство з праці, у свою чергу, більш активно пропонуватиме їм вакансії, що відповідають їх кваліфікації та досвіду.

«Тим, хто не захоче співпрацювати чи відмовлятися від запропонованої роботи, можуть скоротити виплати», - наголосив Гайль.

Нагадаємо, одна з країн ЄС планує зобов'язати біженців з України платити за житло.

Напередодні «Слово і діло» розповідало, в яких країнах Європи найбільше працевлаштованих біженців з України.

Також на нашій інфографіці можна побачити, у яких країнах планують скоротити допомогу українським біженцям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: