Польща продовжила термін перебування для українських біженців

Читать на русском
Термін перебування українських біженців у Польщі продовжили до 30 червня 2024 року. Закон підписав президент Анджей Дуда.
bbc.co.uk

Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, згідно з яким громадяни України, які приїхали після повномасштабної війни, матимуть змогу законно залишатися на території країни до 30 червня 2024 року.

Про це повідомляє PAP.

Як змінювалася кількість біженців у світі за останні три десятиліттяУ світі налічується понад 30 мільйонів біженців. Як їхня кількість змінювалася за останні три десятиліття – на інфографіці.

Закон передбачає, серед іншого, продовження законного терміну перебування українських військових біженців до 30 червня цього року. Перебування є легальним, якщо громадян прибув до Польщі у період з 24 лютого 2022 року до 4 березня 2024 року.

Зазначимо, що громадяни України у Польщі мають вільний доступ до ринку праці, право на отримання допомоги, доступ до охорони здоров'я та можливість вести економічну діяльність.

Закон, підписаний Дудою, також розширює особливі права українських медичних працівників. Термін надання дозволу на ведення професійної діяльності для цієї категорії працівників буде продовжено до 28 місяців.

Нагадаємо, при цьому Євросоюз продовжив дію механізму тимчасового захисту для українців до 4 березня 2025 року. На такий самий термін захист продовжили, зокрема, Чехія, Швейцарія, Болгарія та Данія.

Крім того, у Британії українців біженці можуть отримати 18-місячну візу за новою схемою продовження. Але в країні перестала діяти програма допомоги сім'ям з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: