Велика Британія закрила одну з програм для українських біженців: що відомо

Читать на русском
Ця програма дозволяла українцям в’їжджати до Британії за умови, що в них тут живуть родичі, та навчатись, працювати й отримувати допомогу протягом наступних трьох років.
mig.com.ua

У Великій Британії з 19 лютого перестає діяти «Програма допомоги сім’ям з України» – одна з двох програм легального в’їзду українських біженців.

Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Як змінювалася кількість біженців у світі за останні три десятиліттяУ світі налічується понад 30 мільйонів біженців. Як їхня кількість змінювалася за останні три десятиліття – на інфографіці.

Згідно з інформацією, приймання заявок за програмою «Ukraine Family Scheme» припинилось у понеділок о 15:00 за лондонським часом. Відповідна програма дозволяла українцям в’їжджати до Британії за умови, що в них тут живуть родичі, та навчатись, працювати й отримувати допомогу протягом наступних трьох років.

Після завершення «Ukraine Family Scheme» її учасникам пропонують податись на іншу, спонсорську програму «Homes for Ukraine», в межах якої британці приймають в себе українців в обмін на державну підтримку.

Термін дії перших віз, які видали українцям, закінчується в березні 2025-го – тобто до цього часу вони повинні знайти альтернативний варіант легального перебування у Великій Британії.

Як зазначають ЗМІ, рішення британського уряду закрити «Ukraine Family Scheme» ще раніше критикували деякі британські юристи. Речник Міністерства внутрішніх справ Великої Британії пояснив The Guardian, що британський уряд продовжує «адаптувати й розвивати візові схеми, щоб забезпечити їхню максимальну ефективність і стабільність».

Як відомо, за офіційними даними, з березня 2022 року до Британії прибули понад 200 тисяч українців, яким видали візи за цими двома схемами.

Нагадаємо, українські біженці у Великій Британії можуть отримати 18-місячну візу за новою схемою продовження.

Тим часом уряд Болгарії продовжив дію тимчасового захисту для українських біженців до березня 2025 року.

Раніше ми аналізували, у яких країнах Європи найбільше працевлаштованих біженців з України – інфографіка «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: