Посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти росії

Читать на русском
У Євросоюзі затвердили новий пакет санкцій проти росії. До списку увійшли близько 200 компаній та фізосіб, але не потрапили нові галузеві заходи.
Reuters

Посли Європейського Союзу погодили 13-й пакет санкцій проти росії. До нього увійшли близько 200 компаній та фізичних осіб, але не потрапили нові галузеві заходи. Список нових санкцій опублікують до других роковин повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це у соцмережі X написав журналіст «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

«Посли ЄС щойно дали зелене світло 13-му пакету санкцій ЄС проти росії. Має бути опубліковано незадовго до річниці 24 лютого», – написав журналіст.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала угоду щодо санкцій: «Ми повинні продовжувати виснажувати військову машину путіна. Маючи загалом 2000 списків, ми продовжуємо чинити сильний тиск на Кремль. Ми також продовжуємо скорочувати доступ росії до безпілотників».

Раніше ЗМІ розкрили деталі нового списку антиросійських санкцій. При цьому 13-й пакет обмежувальних заходів називали найслабшим із усіх.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, Євросоюз обговорював включення до пакету санкцій обмежень на поїздки російських дипломатів Шенгенською зоною. Але реалізувати цей захід виявилося надто складним. Крім того, обговорювалася заборона на імпорт алюмінію з росії, але і цей захід був визнаний «надто амбітним».

У Євросоюзі також запропонують запровадити санкції проти Кремля за смерть Олексія Навального.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: