До 13-го пакету санкцій може увійти обмеження на поїздки російських дипломатів Шенгенською зоною – Politico

Читать на русском
ЄС може включити до 13-го пакету санкцій обмеження на поїздки російських дипломатів Шенгенською зоною. Загалом пакет буде символічним.
Euronews

Європейський Союз може включити до 13-го пакету санкцій проти рф обмеження на поїздки російських дипломатів по Шенгенській зоні.

Про це повідомляє Politico.

Як Європейський Союз торгує з росією під час війни в УкраїніНа інфографіці – як пандемія та повномасштабна війна в Україні позначилися на торгівлі між країнами Євросоюзу та росією.

На вихідних країни-члени ЄС збиралися, щоб обговорити свої побажання щодо обмежувальних заходів проти росії у 13-му пакеті.

Одна з ідей полягає в тому, щоб запровадити обмеження на поїздки російських дипломатів лише по території тієї країни, де вони акредитовані, а не по всій Шенгенській зоні. Ця пропозиція є давнім проханням Чехії. Але, як зазначає видання, реалізувати це буде складно, оскільки більшість поїздок усередині Шенгенської зони часто не контролюється.

Загалом, за словами європейських дипломатів, 13-й пакет санкцій в основному включатиме заборону на експорт товарів подвійного значення та нові списки персональних обмежень. Один із дипломатів сказав, що терміни ухвалення надто короткі для «чогось більшого».

Більшість дипломатів сказали, що це буде переважно «символічний» пакет.

Заборона на імпорт алюмінію з росії, пише видання, також може бути надто амбітною, враховуючи, що на підписання угоди залишилося лише три тижні.

Нагадаємо, раніше журналіст Рікард Йозвяк повідомив, що наступний пакет санкцій ЄС щодо росії складатиметься лише з візових заборон та заморожування активів близько 250 осіб/організацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: