У Байдена анонсували «великий пакет санкцій» проти росії через смерть Навального

Читать на русском
США мають намір запровадити нові санкції проти росії через смерть у в'язниці опозиціонера Олексія Навального.
Фото: AP/Evan Vucci

Сполучені Штати мають намір запровадити нові санкції проти росії через смерть у в'язниці опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, його цитує The Washington Post.

Кремль відмовився від міжнародного розслідування смерті НавальногоКремль відкинув вимоги щодо проведення незалежного міжнародного розслідування смерті опозиційного політика Олексія Навального.

За його словами, це буде «великий» пакет санкцій, його представлять у п'ятницю, 23 лютого.

Кірбі не розкрив деталі нових обмежень. Він лише зазначив, що санкції, приурочені до дворічних роковин російського вторгнення в Україну, будуть «спеціально доповнені додатковими санкціями у зв'язку зі смертю Навального».

Представник Білого дому додав, що США не встановили, як саме помер Навальний, однак у будь-якому випадку в його смерті винен президент росії володимир путін.

«Незалежно від наукової відповіді, відповідальність за це лежить на путіні», - заявив Кірбі.

Нагадаємо, Навальний помер 16 лютого у виправній колонії №3 у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. За даними ЗМІ, причиною смерті нібито став тромб, що відірвався.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель повідомив, що керівництво блоку запропонує запровадити санкції проти Кремля через смерть Олексія Навального.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: