ЗМІ з'ясували, чому Угорщина заблокувала новий пакет санкцій проти росії

Читать на русском
Угорщина завадила схваленню нових санкцій Євросоюзу проти росії через наявність у списку китайських компаній. Посол попросив більше часу на аналіз санкцій.
luxtimes.lu

Угорщина заблокувала схвалення 13-го пакету санкцій Євросоюзу проти росії. Але цього разу не через обмежувальні заходи проти рф, а проти Китаю.

Про це пише Financial Times.

ЗМІ розкрили деталі нового списку санкцій проти рф, який готує ЄвросоюзЄвропейський союз готується запровадити санкції проти росії. Зокрема, до списку увійдуть кілька десятків російських та білоруських військових.

За інформацією видання, на зустрічі послів Євросоюзу Угорщина була єдиною, хто проголосував проти санкцій, спрямованих на 200 осіб та організацій з росії, Китаю та інших країн, які сприяють російській агресії. Так, до списку включено три китайські компанії та одну з Індії.

«Угорці не погодилися через китайські компанії», – сказав один з чиновників.

Інший чиновник, поінформований про дискусії, дипломатично охарактеризував їх як «дуже плідний обмін думками». За його словами, посол Будапешта «просить трохи більше часу для аналізу змісту пропозицій».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз пропонує в новому пакеті санкцій запровадити обмеження проти низки китайських компаній, які продовжують надавати допомогу росії. Йдеться про компанії, які займаються «переважно технологіями та електронікою».

Роботу над новими санкціями ЄС планує завершити до другої річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: