ЗМІ розкрили деталі нового списку санкцій проти рф, який готує Євросоюз

Читать на русском
Європейський союз готується запровадити санкції проти росії. Зокрема, до списку увійдуть кілька десятків російських та білоруських військових.
Фото: censor.net

Європейський союз готується запровадити нові обмеження проти країни-агресора, санкції планують оголосити 24 лютого, на другу річницю повномасштабного вторгення в Україну.

Про це повідомляє EUobserver.

Як Європейський Союз торгує з росією під час війни в УкраїніНа інфографіці – як пандемія та повномасштабна війна в Україні позначилися на торгівлі між країнами Євросоюзу та росією.

Згідно зі словами кількох дипломатів ЄС у бесіді з журналістами, до санкційного списку увійдуть, зокрема, «кілька десятків» російських та білоруських військових, які задіяні в веденні бойових дій проти України. Також «міні-санкції» будуть запроваджені щодо громадян рф, які причетні до незаконної депортації та викрадень українських дітей.

Як зазначається у «чорному списку» також згадується кілька компаній поза Євросоюзом, які допомагають росії отримати заборонені компоненти зброї попри введені міжнародні санкційні обмеження.

Раніше президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила Європейському парламенту про введення санкцій в «символічний» день 24 лютого.

Посольства ЄС у Брюсселі почнуть переговори по списку у цей четвер, 8 лютого. У публікації зауважується, що він не включав «жодних важливих пунктів, таких як нове ембарго ЄС на російські метали, зріджений газ або ядерні компанії, оскільки його потрібно було швидко погодити» після введення 12-го пакета санкцій проти росії 19 грудня і до дати 24 лютого.

Повідомляється, що Єврокомісія підготувала «чорний список» після консультацій з державами-членами на вихідних.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що новий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії буде «найслабшим» із усіх.

Також зазначається, що Європейський Союз може включити до 13-го пакету обмеження на поїздки російських дипломатів Шенгенською зоною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: