ЄС може вперше запровадити санкції проти китайських компаній – Bloomberg

Читать на русском
Керівництво ЄС пропонує у новому пакеті санкцій запровадити обмеження проти низки китайських компаній, повідомляють ЗМІ.
Фото: shutterstock.com

Керівництво Європейського Союзу пропонує у новому пакеті санкцій запровадити обмеження проти низки китайських компаній, які продовжують надавати допомогу росії на фоні війни проти України.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними журналістів, наразі обговорюється внесення до списку санкцій трьох компаній з КНР. Їхні назви не повідомляються, але згідно з документами, йдеться про компанії, які займаються «переважно технологіями та електронікою».

Також санкції можуть запровадити проти фірм з Індії, Шрі-Ланки, Сербії, Казахстану, Таїланду, Туреччини та Гонконгу. Обмеження передбачатимуть заборону торгівлі європейських підприємств із компаніями, внесеними до списку.

Зазначається, що якщо рішення ухвалять, це буде перший з початку вторгнення росії випадок, коли ЄС запровадив обмеження проти компаній із материкового Китаю.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що ЄС готує 13 пакет санкцій проти росії. За даними ЗМІ, до нього увійдуть, зокрема, кілька десятків російських і білоруських військових, задіяних у веденні бойових дій проти України.

Також повідомлялося, що Євросоюз планує обмежити пересування російських дипломатів Шенгенською зоною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: