Україна не втратила б Авдіївку, якби отримала необхідну військову допомогу – Кулеба

Читать на русском
ЗСУ не втратили б Авдіївку, якби Україна отримала необхідні артилерійські боєприпаси, вважає глава МЗС Кулеба.
Фото: РБК-Україна

ЗСУ не втратили б Авдіївку, якби Україна «отримала всі артилерійські боєприпаси, необхідні нам для його захисту».

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба у коментарі CNN.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Він зазначив, що українським солдатам «потрібно віддати належне» за те, що вони вистояли проти росії та віддали свої життя на передовій.

«Але причина, через яку їм доводиться жертвувати собою та вмирати, полягає в тому, що хтось все ще обговорює рішення. І я поважаю внутрішню політику і не втручатимуся в неї, але я просто хочу, щоб усі пам'ятали, що щодня дебатів в одному місці означає ще одну смерть в іншому місці», – сказав міністр.

Він додав, що війна продовжуватиметься і що «росія не має наміру зупинятися».

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США виконав свою частину роботи та прийняв документ, який передбачає 60 мільярдів доларів для України.

15 лютого спікер Палати представників Майк Джонсон відправив її на канікули до кінця місяця, не розглянувши додатковий законопроєкт, який містить допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. У Білому домі розкритикували це рішення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: