У США працюють над передачею Україні балістичних ракет великої дальності – NBC

Читать на русском
Адміністрація Байдена працює над тим, щоби надати Україні нові потужні балістичні ракети ATACMS великої дальності.
army mil

Адміністрація Байдена працює над тим, щоби надати Україні нові потужні балістичні ракети ATACMS великої дальності.

Про це пише NBC News.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Відзначимо, що наприкінці 2023 року США почали постачати Україні тактичні ракетні комплекси, відомі як ATACMS. Однак ЗСУ отримували лише старі ракети середньої дальності. Тепер, за словами двох американських чиновників, США схиляються до відправки більш далекобійної версії. Це дозволить Україні завдавати ударів далі в межах окупованого Криму.

При цьому представники оборонного відомства заявили, що у США обмежений запас ATACMS і що вони навряд чи відправлять їх в Україну без грошей на поповнення американських запасів.

«Якщо Конгрес схвалить збільшення фінансування України, США можуть включити далекобійні системи ATACMS до одного з перших пакетів військової допомоги, оплачених за рахунок цих коштів», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, 17 жовтня стало відомо, що Україна вперше застосувала ракети ATACMS – для удару по російських аеродромах в окупованих Луганську та Бердянську.

Міністерство оборони США не називало кількість ракет ATACMS, переданих Україні, однак наголошувало, що це озброєння має застосовуватися виключно в межах суверенної української території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: