Боррель спрогнозував орієнтовні терміни ухвалення 13-го пакета санкцій ЄС проти росії

Читать на русском
Боррель сподівається, що країни ЄС зможуть погодити 13-й пакет санкцій проти країни-агресора до 24-го лютого.
РБК-Україна

Голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель сподівається, що країни ЄС зможуть погодити 13-й пакет санкцій проти країни-агресора до 24-го лютого.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на заяву Борреля під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

«Ми говорили з міністром Кулебою, який дистанційно приєднався до нас. Наближаємося до сумної позначки у два роки з моменту, як путін розпочав цю війну. Переконаний, що він не очікував, що його армія через два роки все ще буде у війні. Але путін продовжує вражати цивільні об’єкти та цивільну інфраструктуру, щоб завдати страждань населенню, випробувати його на стійкість. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну… Ми обговорили 13-й пакет санкцій. Сподіваюся, він буде ухвалений до 24 лютого», - сказав Боррель.

Згідно з його словами, країни-члени продовжують обговорювати можливість використання прибутку від утримання російських активів, заблокованих на території ЄС. Зазначається, що відповідні надходження мають бути спрямовані на внески у відновлення та відбудову України, однак країни ЄС все ще не досягли повної згоди щодо імплементації такого рішення.

«Ми знаємо, де знаходимося зараз. Ми ідентифікували ці активи та заблокували їх. Але одна річ – заблокувати, а інша – як перевести їх до бюджету Європейського Союзу. Це буде обговорено на наступних зустрічах, зокрема на зустрічі G-20, до якої я приєднаюся завтра у Ріо-де-Жанейро», - зазначив високий представник ЄС.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що в рамках нового пакету санкцій ЄС може вперше з початку вторгнення росії в Україну запровадити обмеження проти китайських компаній.

Також повідомлялося, що до 13-го пакету санкцій увійдуть, зокрема, «кілька десятків» російських та білоруських військових, задіяних у веденні бойових дій проти України.

Зокрема, сьогодні стало відомо, що Угорщина не блокуватиме 13-й пакет санкцій проти росії.

Окрім цього, у ЄС анонсували санкції проти росії за смерть Навального.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: